Ερωτήσεις ΕπισκεπτώνΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑπογοητευμένη με ίσως κατάθλιψη..
AvatarΜαριάννα ρωτήθηκε πριν από 1 έτος

Γειά σας κ. Πλουμίδη,
Πήρα το θάρρος να σας γράψω κι εγώ γιατί δεν ξέρω τι να κάνω,δεν αντέχω τον ίδιο μου τον εαυτό γιατί όσο με θυμάμαι κάνω τα ίδια λάθη.
Να σας πω τι εννοώ, είναι κάποιες φορές που πιστεύω ότι έχω κάποιο πρόβλημα, γιατί νιώθω ότι είμαι αποτυχημένη σε όλα και δεν καταφέρνω τίποτα. Απογοητεύομαι εύκολα θυμώνω και δεν μπορώ να χειριστώ μια κατάσταση με αποτέλεσμα να βγάζω τον θυμό σε άλλους ανθρώπους χωρίς να μου φταίνε. Ολα αυτά έχουν ίσως να κάνουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση η και καθόλου αυτοπεποίθηση αλλά υπάρχουν οι φορές που νιώθω τόσο καλά και ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Ότι δεν πρέπει να τα παρατάω και θέλω ένα στόχο που έχω βάλει να τον πραγματοποιώ, ξέρω ότι υπάρχουν οι αποτυχίες στην ζωή και το δέχομαι.
Είμαι αθλήτρια κι έχω απογοητευτεί θέλω να τα παρατήσω όλα γιατί όταν γίνεται κάτι με ρίχνει ψυχολογικά, νιώθω ότι δεν μπορώ να ελεγξω τον συναισθηματισμό μου και κλείνομαι στον εαυτό μου. Το θέμα είναι τελευταία δεν είμαι καλά θέλω να τα παρατήσω όλα γιατί νιώθω ότι δεν με εκτιμάει κανείς ούτε οι φίλοι μου γιατί νιώθω ότι αγαπάνε πιο πολύ τους άλλους φίλους παρά εμένα,στην δουλειά μου υπάρχει η συνάδελφος η πιο καλή και στο άθλημα που κάνω ότι δεν είμαι καλή πάλι και θέλω να το παρατήσω. Ολα αυτά τα σκέφτομαι συνέχεια και κάθομαι σπίτι κλαίω, δεν θέλω να πηγαίνω πουθενά να μην βλέπω κανέναν και μου έρχεται να φύγω εξωτερικό να βρω την αδερφή μου και να ρίξω μαύρη πέτρα σε όλα. Ξέρω ότι φταίω εγώ και δεν μου φταίνε οι άλλοι πάντα,ξέρω επίσης ότι στην ζωή υπάρχουν οι καλύτεροι από εμάς ομορφότεροι αλλά εγώ σε όλα νιώθω αποτυχία.
Αφού σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να μείνω μόνη μου γιατί δεν πρόκειται να είναι κάποιος ευτυχισμένος δίπλα μου. Συνέχεια είμαι αρνητική κι έχω κουραστεί. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

1 απαντήσεις
Παναγιώτης ΠλουμίδηςΠαναγιώτης Πλουμίδης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 1 έτος

Καλησπέρα σας,

Αυτό που μπορω να σας βεβαιώσω αγαπητή φίλη είναι ότι σας έχει προκύψει μια ιδιαίτερη ευαισθησία η οποία μπορεί να έχει πολλούς λόγους για να συμβαίνει. Μου είναι δύσκολο καταλαβαίνετε να το χαρακτηρίσω ως κατάθλιψη χωρίς να σας γνωρίσω και να συζητήσουμε περισσότερα.
Προσπαθείστε να μην είστε τόσο αυστηρή με τον εαυτό σας, σαφώς και δε τα κάνετε όλα λάθος όπως νομίζετε.
Φυσικά προτείνω να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα επιτυχώς και στη καρδιά του!
Το τηλέφωνο μου είναι στη διάθεση σας,
Παναγιώτης Πλουμίδης