Ερωτήσεις ΕπισκεπτώνΚατηγορία: ΕρωτήσειςΝιώθω να πιέζομαι σε ένα αδιέξοδο χωρίς διαφυγή.
AvatarΦωτεινή ρωτήθηκε πριν από 12 μήνες

Καλησπέρα σας κύριε Πλουμίδη, είμαι σχεδόν 25 ετών . Νιώθω να πιέζομαι σε ένα αδιέξοδο χωρίς διαφυγή. Αν μπορούσατε θα ήθελα την συμβουλή σας , στο πως να διαχειριστώ τα όρια με τους γονείς μου. Δεν μένουμε μαζί αλλά ότι πρόβλημα έχουν μου το λένε, ειδικά ο πατέρας μου που δεν έχει και κάπου αλλού να μιλήσει. Συνήθως ο ένας κατηγορεί τον άλλο.. από τότε που ήμουν παιδάκι… τους το έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι με ενοχλεί και ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ αλλά κάθε φορά που έχουν πρόβλημα στη μεταξύ τους επικοινωνία και με τον αδερφό μου που μένει μαζί τους τρέχουν όλοι σε μένα να τα πουν ο καθένας απ την πλευρά του. Το εξηγώ με τον καλύτερο τρόπο αλλά δεν με ακούνε. Δε ξέρω τι μπορώ να κάνω . Πάντα μιλάω με ήρεμο τρόπο, προσπαθώ να κρατώ ισορροπίες για να αισθάνομαι εγώ καλά , αλλά αν δεν ακούσω κάποιον με κάνει αυτό να αισθάνομαι δυσφορία και άσχημα.  Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

1 απαντήσεις
Παναγιώτης ΠλουμίδηςΠαναγιώτης Πλουμίδης Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 12 μήνες

Καλησπέρα σας
Καταρχήν να σας διαβεβαιώσω οτι ο λόγος που ρωτούν εσάς είναι γιατί πιθανά σας αντιμετωπίζουν σαν τον ώριμο της οικογένειας πράγμα που σας τιμά και σας δίνει έναν ιδιαίτερο ρόλο αλλά σίγουρα σας προσθέτει και περισσότερο βάρος από όσο μπορείτε να αντέξετε βάσει ηλικίας αλλά και θέσης σας μέσα στην οικογένεια.
Αυτό που εγώ θα σας συμβούλευα θα ήταν να ξαναπροσδιορίσετε τα όρια μεταξύ σας και να δηλώσετε ξεκάθαρα όλα όσα σας ενοχλούν και σας πιέζουν.